perjantai 9. marraskuuta 2007

Taas Helsingissä

Eilisen pyykinpesun lomassa luin kursorisesti kirjastosta viikkoja sitten kannetun Suomalaisen arjen historian ensimmäisen osan ja tein muistiinpanoja. Tämä ja ainakin sarjan toinen osa, jota olen myös lukenut, ovat mielestäni sukututkijalle parempaa materiaalia kuin monet muut historian tai kulttuurihistorian järkäleet. Suosittelen tutustumista.

Matkoilla ollessa kauan odotettu Kokemäen ja Harjavallan historia ilmestyi. Mutsi kävi hakemassa Teljan kirjakaupasta, joten lienee uskottava, että kirja on nyt ihan oikeasti olemassa. Tuoreet kirjoitukset SatakuntalaisetSuvut-listalla tarjoavat vahvistusta, mutta täysi varmuus syntyy minulle vasta kun isäni tuo kirjan Helsinkiin ensi viikolla.

Sen myötä Petter Sundin puolimetrinen materiaalipino jää taas rauhaan ja yritän vuorostaan saada Gustava Adriana Gottlebenin Kokemäkeäkin sivuavat jälkipolvet viimeistellyksi tekstiksi. Projektien välillä hypellessä oli kiva saada viesti, että vuoden viimeinen omakustateeni odottaa painossa noutoa. Ehdin/muistan toivottavasti tänään hakea ja siirtää joulupukin logistiikkakeskukseen.

Aikaisemmassa postissa mainittu Bielke-malja näyttää värikuvana muuten tältä:

1 kommentti:

Juha kirjoitti...

Onko sinulla mielenkiintoa vuodelta 1981 olevaan tekstiin, jossa kerrotaan arkeologisesta kaivauksesta koskien muinaista Ulvilan kaupunkia. Kaivaus tapahtui Kokemäen joen rannalla, lähellä kirkkoa. Kyseinen teksti on alunperin ollut esitelmä eräässä Pohjoismaisessa arkeologien symposiumissa.