maanantai 31. joulukuuta 2007

Vuosi loppu

No niin, tämän vuoden loppuvuotta on jäljellä vajaa päivä. Koko viime viikko meni käytännöllisesti katsoen sängyn pohjalla ja taas meni työsuunnitelmat (tai -unelmat) roskiin. Onneksi jo huomenna loppuvuotta on taas 365 päivää jäljellä.

Positiivisia uutisia loppuvuodesta oli autonomian ajan sotilaiden tietokannan julkistus. Tosin en ollut julkistuksessa, joten en tiedä missä se on käytettävissä. Sen paremmin SSS:n kuin Sota-arkiston etusivu ei auta asiaa. Ikävää oli sairasvuoteelta lueskella Forumin viestiketjua Hiskin tallennusten takkuamisesta (?) Ero vapaaehtoisten kokemuksista SSHY:n toiminnassa ja SSS:n toiminassa on varsin selvä. Toivon, että joko toiminnanjohtaja tai Hiski-koordinaattori vastaavat pian ja positiivisessa hengessä.

Tavataan sanoa, että tavoitteet pitäisi kirjoittaa ylös ja aika usein niitä tulee paperin reunoihin laitettuakin. Mutta todettakoon julkisesti (ja palataan asiaan vuoden mittaan), että sukututkimuksen puitteissa vuoden 2008 tavoitteeni ovat
1. Viimeistellä Gustava Adriana Gottlebenin esipolvet julkaisukuntoon syksyyn mennessä. Vaatii Kokemäen käräjien läpikäynnin, paikallishistorioiden uusluvun, tekstin (uudelleen) kirjoittamisen, viitteiden tarkistamisen, kuvien keruun.
2. Kerätä tietoa Kokemäen kartanosta Knorringien aikaan ja katsoa olisiko sitä tarpeeksi pieneen julkaisuun kesään mennessä.
3. GAG-työn jälkeen palata Petter Sundin pariin ja päästä hieman eteenpäin ennen vuoden loppua.
4. Kirjoittaa Sukutietoon luvatut artikkelit.

1 kommentti:

Juha kirjoitti...

Autonomian ajan sotilaista kyselit; mahdatko tarkoittaa tätä ;

http://www.genealogia.fi/katselmus/index.php