keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Kertauskurssin loppua?

Huh. Keskiyön unettomuudessa prosessoin kirjastokirjoja lähteviin ja tulin nyt tarkistaneeksi jäljellä olevien eräpäivät verkkosivuilta. Yksi oli erääntymässä tänään, mutta ei ole enää, hah.

Lähtevien pinoon siirtyivät:
  • Martha Howell and Walter Prevenier: From reliable sources : an introduction to historical methods
  • Lasse Wahlroos: Opas historiakirjan tekijälle
Howellin ja Prevenierin kirjasta luin vain yhden lyhyen luvun. Olisi varmasti ollut kokonaisuutena mielenkiintoinen lukea, mutta tähdellisempääkin tekemistä on kuin miettiä keskiajan lähteiden ominaisuuksia.

Wahlroosin kirja vaikutti selailtuna asialliselta. Esimerkki projektisuunnitelmasta oli erinomainen. Kirjapainolukuun olisin kaivannut lisätietoa itselleni edelleen mystisistä kirjapainotermeistä. Sidoksiakin olisi voinut näyttää kuvina.

Kahdessa kohtaa osui silmiin yksiselitteinen ohjeistus tuoda historiakirjat ajallisesti tähän päivään asti "joka on 10 vuoden jälkeen historiaa". Ihan hyvä muistutus, mutta en olisi esittänyt sitä noin kategorisesti. Kirjoja voi rajata ajallisesti rajusti ja kaukaisestikin.

Jos joskus tulee uusi tarve vetkuttaa projekteiden pariin palaamista, niin Wahlroosin kirjallisuusluettelosta löytyisi lisää luettavia/selattavia oppaita.

(Lallissa on julkaistu juttu Wahlroosin kirjasta Luvian merenkulun historia. SSHY:n wikiin on lisätty Luvia-kirjallisuutta, hienoa.)

Ei kommentteja: