tiistai 11. maaliskuuta 2008

1. kevätlomapäivä

Eilen illalla sain Kamariherra Knorringin elämää vähän eteenpäin, mutta huomasin, ettei minulla ollut kovin tarkkoja muuttoajankohtia. Metsästin niitä tänä aamuna Kokemäen rippikirjoista. Näyttää vahvasti siltä, että Kamariherra jätti vaimonsa Ruotsiin kun vihdoin ja viimein muutti Kokemäelle. Kertauskurssi: rippikirjat, rippikirjat, rippikirjat, huolellisesti tutkitaan ja yksityiskohtia löydetään.

Kansallisarkistossa oli sellainen ruuhka, että pääsin mikrofilmilaitteelle vasta iltapäivällä. Katselin Kokemäen henkikirjoja ja kirjoittelin pitkiä torpparilistoja. Toivo ilmeisesti elää, että saan ne joku päivä järjestykseen.

SSS:n kirjastolla oli rauhallista. Sain hallituksen jäsenenä kappaleen Lapualla julkaistua Sukututkimuksen jatko-opasta. Onpahan lukemista illalla, tosin toivottavasti sitä ennen onnistuu (vihdoin) Arn temppeliherran näkeminen.

(Kirjaston nettipisteellä saa taas annoksen nuorisokulttuuria. Mimmi vieressä surffaa irc-galleriassa, puhuu puhelimessa ja tekee läksyjä yhtäaikaa. Ja juttelee kavereidensa kanssa. )

Ei kommentteja: