sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Kesäpäivä Kokemäellä

Aloitin lauantaiaamun reippaasti nousemalla 140 (jos uskoo mainoksia) tai 138 (jos uskoo nuorta vierailijaa) askelmaa Kokemäen vesitorniin. Sen juurella asuin lapsena, joten jonkinlainen haave tuli nyt toteutettua.

Näkymät olivat kauniina kesäpäivänä hienot. Kuvatiedostoihin ei peruskamerallani tarttunut kaikkia kaukaisia yksityiskohtia, jotka silmilläni näin. Alla oleva kuva on luoteeseen (?) päin, joen alajuoksulle. Etualalla kirjaston tasakatto ja koulukeskus.



Vesitornista olin ulkona kymmenessä minuutissa ja kävin ajantappamisen merkeissä ottamassa Knorringien hautakivistä (jokseenkin) kunnolliset kuvat. Hautausmaalta näin maatalousmuseon ovien (yllä, kyseessä entinen pitäjän viljamakasiini) aukeavan. Suuntasin sinne ja suunnittelin maksavani ylimääräistä, että pääsisin etuajassa sisään. Hui, hai, ystävällinen opas toivotti minut tervetulleeksi ja päästi ilmaiseksi sisään.

Tarkoituksenani ei ollut varsinaisesti tutustua museoon vaan ottaa muutamasta esineestä valokuvat mahdolliseen kuvituskäyttöön. Alla Kolsin vesisahan pienoismalli.

Museolla olisi alkanut yhdeltätoista opastettu kierros, mutta ketään ei tullut paikalle. Samoin kävi ainakin ensimmäisellä päivän kulttuurikierroksista, johon olin ajatellut osallistua hengellä "sanooko jotain mitä en tiedä."
Käsityötorilla tapasin naisen, joka opetti minut kutomaan kangasta 25 vuotta sitten (kylläpä aika kuluu). Hän oli esittelemässä pellavan käsittelyä ja sain vastauksen kysymykseen haiseeko pellava liotessaan.

Matkalla lapsuuden kotiin nappasin museosillalla vielä otoksen urbaanista Kokemäestä anno 2008.

Ei kommentteja: