lauantai 21. kesäkuuta 2008

Taas on aikoihin eletty


Sarjassa "hain ihan muuta" sain tulokseksi sivuston http://www.1809.fi/ tapahtumakronologian, jossa sanotaan Haistilan taistelun tapahtuneen Kokemäellä. En minä paljon Suomen sodasta tiedä, mutta jos taistelu olisi tapahtunut Haistilassa se olisi koskettanut naapurikylässä asuneita esivanhempiani ja olisin asiaan perehtynyt. Perehtymiseni kuitenkin loppui, kun kirjallisuuslähteeni varsin vakuuttavasti väittivät tapahtumapaikkana olleen Ulvilan Haistilan.

Mitähän kirjallisuutta sivuston tekijät ovat lukeneet? Hämäävää tietenkin on, että Kokemäenjoen varrella on kaksi Haistila-nimistä kylää ja molemmissa on ollut lauttapaikka, mutta vähän korkeampaa tasoa odottaisi tällaiselta juhlasivustolta.

Verkosta löytyy omaa käsitystäni vahvistavaa kirjallisuutta esimerkiksi runeberg.org-sivustolta: http://runeberg.org/stridfin/0070.html (Kokemäki ei ole 12 kilometrin päässä Porista), http://runeberg.org/nfbj/0571.html (kauempana kuin "icke långt"), http://runeberg.org/finskakr/0114.html (Haistila, vähän etelään Ulvilasta).

Mikä oli todistettava. (Turhan takia)

Ei kommentteja: