perjantai 19. syyskuuta 2008

Naishistoriaa

Aamun NYT mainosti pienellä jutulla ensi tiistaina järjestettävää hautausmaakierrosta "Missä lepäävät Suomen suurnaiset?" TET-harjoittelijoilla ei suurempaa kunnioitusta aihetta kohtaan näytä olevan, lopettavat "He olivat jotain suurta. Kai." - No, jos oikeus koulutukseen, työntekoon, omiin rahoihin on jotain, niin kai sitten naisliikkellä oli jotain virkaa?

Unionin oma kutsu kierrokselle kuuluu:
Missä lepäävät Suomen suurnaiset? Naisasialiitto Unioni ry. ja Suomen vanhin naisten rauhanjärjestö WILPF järjestävät opastetun kävelyn tasa-arvo- ja rauhanliikeen edelläkävijöiden haudoille Hietaniemen hautausmaalla tiistaina 23.9. klo 17. Vierailemme mm. Maikki Fribergin ja Lucina Hagmanin haudoilla. Kokoontuminen Hietaniemen hautausmaan Vanhan kappelin edustalla, Mechelininkatu 2 e, Marian sairaalaa vastapäätä. Ei pääsymaksua.

Valitettavasti en itse ole tuolloin Helsingissä, olisi ollut ihan mielenkiintoista kierrellä ja kuunnella.

Naishistoriaa löytyy verkosta jonkin verran. Anna Kortelaisen kirjoittama Varhaiset johtotähdet – Suomen ensimmäisiä johtajanaisia sekä tiedenaisia esittelevä sivusto. Naisasialiitto Unionin sivuilta löytyy sekä yhdistyksen historiaa että mainos tuoreehkosta historiikista.

Parhaillaan on käynnissä arvonta vierailusta Tove Janssonin ateljeeseen 2.10.2008 - naishistoriaa sekin, jos sukupuolen mukaan lähdetään jaottelemaan. Muut Open House Helsinki tapahtumat ovat kaikille avoimia.

Ei kommentteja: