sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Poimittua

Saksassa 1600-luvun alussa maalatut kukat on poimittu BibliOdysseyn blogista.

Nimimerkki Piippu kirjoittaa päiväkirjaa kultturihistorian opinnoista. "Kulttuurihistoria erottuu yleisestä historiasta siinä, että se tutkii suurmiesten (ja useinhan näiksi "suuriksi" pääsivät juuri miehet) ja voittajien tekojen sijasta tavallisten ihmisten toimintaa." Henk. koht olen pettynyt tarttuessani kulttuurihistorian kirjoihin, joista löytyy presiis ne samat suurmiehet.

Anna Larsdotter raportoi innoissaan Mika Kaurismäen olevan lähdössä tekemään elokuvaa kunigatar Kristiinasta.

SukuForumilla jankattiin suuren suvun määritelmästä ja löytämisestä. Menee laskelmat helposti sekaisin, jos on paljon jälkeläisiä. Ameriikassa kuoli 99-vuotias nainen, jonka sukulaiset eivät pystyneet sanomaan tarkalleen montako jälkeläistä hänellä oli. Ainakin yli 1400!

Edellisen lähteenä Dick Eastmanin blogi, josta löytyi myös MAP-kirkon tiedote. Joukkovoimalla ja tekniikan avulla on moninkertaistettu indeksointi vauhti. Ennen oli 1 000 vapaaehtoista ja nyt 100 000 viidessä maanosassa. Sama tarina näkyy SSHY:n sivuilla, jossa materiaalin määrä jatkaa lisääntymistään. Valitettavasti samaa ei voi sanoa SSS:n sivuista, mutta SukuForumin postauksien mukaan hautatietokantaa on päivitetty. Ja haudoista puheen ollen, Ruotsista löysin jokin aika sitten sivuston FinnGraven.se.

Miika Vanhapihan blogista löytyi kirjoituksia kiviajasta: Kivikausruokavalion perusteita, Ajatuksia nahan parkitsemisen varhaisvaiheista ja Kivikausi eläväksi?

Maarit Leskelä-Kärki kirjoitti Turun yliopiston blogissa elämänkerroista ja kirjakierrosta.

Richard Järnefelt mietiskeli historian opetusta.

Ei kommentteja: