keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Yleisradion uutisista

Yleisradion verkkosivun kulmassa lukee "YLEn tiedeuutiset ovat suomalaista tiedettä ja tiede-elämää seuraava uutispalvelu, joka kattaa myös tärkeimmät ulkomaiset tapahtumat." Hmmm... mitäs on historian alalla runsaassa puolessa vuodessa tapahtunut?

Mielenkiintoisin juttu on (varsinkin muistaen taannoinen Malmbergin maaomaisuusartikkelin Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä): Perintö on vaikuttanut lasten menestykseen kautta aikojen ja yhteiskuntien

Museoviraston uutisista on poimittu viime kesänä Tuukkalan haudat. Tuhannen vuoden takaisina nämä olivat tuoreinta historiaa. Loput jutut nimittäin vanhempaa historiaa:
Seuraavaksi varmaan ilmestyy juttu siitä, miten Kreetalla tehty löytö 130 000 vuotta vanhoista kivityökaluista on mullistanut merenkulun historian.

Ihmiskunnan geneettinen historia on myös toimitusta kiinnostava aihe:
Yleisradion toimituksella muuta tekemistä kuin kirjoittaa juttuja esim. historian laitoksilla tehdyistä väitöksistä? Vai laitoksilla muuta tekemistä kuin lähettää tiedotteita? Aika harvoin näkyy uusia uutisia Tiedeuutisten Menneen Ajan -osiossakin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No, kun kyseessä on YLE, niin laatu on mitä on. Ja onhan "laatu" suhteellinen käsite.

Mihin verrattuna ohjelma on laadukasta? Ulkomaisiin verkkolehtiin/TV-ohjelmiin? Suurin osa YLE:n historia-/dokumenttiohjelmistosta on ulkomaista, varmaan pari vuotta jäljessä olevaa ohjelmistoa.

Oi Yle, oi Yle...


T: CCL

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen huomio. Itse seuraan tiedepuolen uutisjulkaisuja ahkeraan ja toivoisin paljon kattavampaa ja monipuolisempaa materiaalia. Laadussa sinällään ei ole mielestä iole vikaa, mutta kattaavuutta voisi kyllä roimasti lisätä.

Aiheesta varmaan kannattaisi laittaa palauttta YLE:n puolelle.