sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Kalastettua

Kuva kirjasta Punky Dunk and the Gold Fish

Raumalla on vietetty H. J. Nortamon juhlaviikonloppua, joka oli huipentunut arkistolöydön esittelyyn: Nortamo luki omaa tekstiään ääninauhalle 15.6.1927. Rauman murteen tutkimus astuu uuteen aikakauteen?

Jo tammikuussa aloitettu Paul Kalle Hännisen blogi löytyi vasta nyt. Arkeologiaa opiskeleva sairaanhoitaja oli opiskelun lomassa tehnyt löytöjä Suomenlinnassa.

Anne Rongas kirjoitti historian havaitsemisesta maisemassa:
Näillä seuduilla on aikoinaan ollut venäläisaatelin lahjoitusmaita ja linnuntietä vajaan kahden kilometrin päässä oli hirsihuvila, jossa venäläiskreivi seurueineen vietti aateliselämää. Puurakennukset ovat jo hävinneet, mutta kasvikuntaa on edelleen jäljellä. Liekö sitä perua seudulla erityisen kauniita lemmikkikukintoja. Ja vaikkei harvinaisia, niin kuitenkin erikoisia valkoisia lemmikeitä.
Nimimerkki ritviecav kirjoitti muistoista ja sotalapseksi lähettämisestä.

Tyrvääläisyyden pää-äänenkannattajalla on meikäläisen makuun oleva motto: "laiskuus o hyvä lahja, kon stä osaa oikei käyttää". Tulossa kesän aikana näköjään uusi kirja Tyrvään paikannimistä.

Reijo Valta esitteli vanhimpia suomenkielisiä mainoksia.

Tuula Nikulainen kirjoitti käärmeistä, myös elättikäärmeistä.

Laura oli saanut Sillanpään Hurskaasta kurjuudesta huomattavasti enemmän irti kuin minä samanikäisenä:
Kirjaan on helppo eläytyä itse mukaan, kuvitella itsensä päähenkilön rooliin ja nähdä tapahtumat mielessään. On myöskin helppo uskoa kaiken tapahtuneen oikeasti, koska kaikki on niin realistisesti kirjoitettua ja juuri sellaista kuin kirjan aikakaudella uskoisi olevan.
"Nuoremman polven sukututkija Iisalmesta" kirjoittaa henkilöhistoriallisesti: Ruotusotamies Niilo Reahlman, Lukkarisukuhaarat, Risto Roivaisen surma, Kansanmuistannainen sissipäällikkö Laurin Roivaan sankariajoista

Otso Kivekäs blogissaan Muukalaisia vesirajalla on kirjoittanut historiasta jutut: Helsingin toteutumattomat kanavat, Kaarle Suuri ja Muistojen Karjala

Ullakon aarteiden puodinpitäjä mietti esi-isänsä elämää otsikolla "ei ole ollut helppoa rovasteillakaan..."

Ei kommentteja: