maanantai 14. kesäkuuta 2010

Mistä etsitään ja mistä ei

Ikivanha vitsi kuuluu jokseenkin näin: Poliisi näkee miehen kyykkimässä lyhtypylvään juuressa. Kysyy, mikä on hätänä ja mies vastaa hukanneensa kotiavaimensa. Poliisi kysyy, että tähän lyhtypylväänkö luokse pudotitte. En, vastaa mies, tuonne kauemmas, mutta tässä näkee hakea.

Lyhtypylvästä saa ihan rauhassa jäädä rundaamaan, mutta vähän näyttää tyhmältä. Ja täytyy sanoa, etten ollut perjantaina kovin otettu kun sain tutulta mailin, jossa todettiin
XXXn Amerikkaan menosta ei löydy näköjään siirtolaisrekisteristä eikä Ellis islandilta mitään. Ainahan on sekin mahdollisuus, että menikin salaa suoraan rajan yli N-liittoon. Mutta siirtolainen siinäkin tapauksessa...
Mukavalle ihmiselle ei viitsinyt ruveta huutamaan (virtuaalista) linjaa myöten, mutta mieli teki. ELLIS ISLAND EI OLE AINOA PAIKKA, JOHON SIIRTOLAISET TULIVAT! Siitä kirjoitin jokin aika sitten pienet pätkät ja olin kyseiselle henkilölle ihan henkilökohtaisesti ne toimittanut.

Tämä Suomen näkökulmasta "Amerikkaan" mennyt henkilö on todellisuudessa mennyt Kanadaan. Minkä pystyi selvittämään muutamassa minuutissa ilmaiselta sivustolta kun vaan viitsi yrittää.

Ja minähän viitsin, kerta toisensa jälkeen.

Äsh, pisteet menevät itse asiassa Arla Pajuselle, joka jakoi SukuForumilla keksimänsä linkin. Sivustolta, jonka minä linkitin. Yhteistyö on voimaa, kerta toisensa jälkeen.

Kun nyt tuli siis Kanadasta puhetta, niin voitaneen todeta, että
Kyllä, myös Kokemäeltä mentiin Kanadaan. Kokemäellä syntynyt Uuno Vilho Helava on päässyt The Canadian Encyclopediaan.

Ei kommentteja: