maanantai 7. helmikuuta 2011

Se kolmas asia

Akateemisen kirja-alesta poimin Sam Jordisonin kirjan Sod that! 103 things not to do before you die. Jordison oli käynyt läpi kymmeniä "tee tämä ennen kuin kuolet" -listoja ja poiminut omaan listaansa ne, jotka hänen mielestään voi jättää tekemättä. Formula-ajon katsominen Monacossa, laskuvarjohyppy, haiden kanssa sukeltaminen...

Mutta hän dissaa myös kirjakerhoon liittymisen, origamin tekemisen, teatterissa ja oopperassa käymisen, vieraan kielen oppimisen, ruusukaalin syömisen ja sukujuurien selvittämisen. Niin ja myös historian elävöittämisseuraan liittymisen.

Takaisin sukujuuriin, jotka olivat siis kirjassa kolmantena. Mukanaolon arvasin jo ennen kirjan avaamista, mutta mitkä ovat perustelut? Tai paremminkin perustelu. "Koska esivanhempasi ovat erittäin todennäköisesti olleet uskottomia aviopuolisoilleen, touhu on merkityksetöntä. Ja jos ovat kaikki olleet uskollisia, niin puuha on silti mielettömän tylsää."

Vastakommenttini: sitä tietää vasta, jos kokeilee! Mutta silti en aio uida Englannin kanaalin yli (listan 82).

Ai, niin uskottomuus. Henk. koht. mielipide: sukututkimus on loppujen lopuksi arvonta, jolla poimitaan menneestä ihmiset, joiden kautta historiaa voi tarkastella. Jos 1500-luvulle päädyttäessä osa on "väärää" porukkaa, niin olen kuitenkin tehnyt parhaani ja pelannut itse sääntöjen mukaan.

2 kommenttia:

Kari Rydman kirjoitti...

Kaisa, juttusi innoittamana tein aiheesta oman jutun, jonka sisältö saattaa sinua kiinnostaa!

Ironmistress kirjoitti...

20% ihmisistä tekee 80% syrjähypyistä ja 1% ihmisistä tekee 50% syrjähypyistä. Uskottomat vanhemmat ovat paljon harvinaisempia kuin kuvitellaan, mutta ne jotka käyvät vieraissa, käyvätkin sitten urakalla.