maanantai 28. helmikuuta 2011

Sukututkimuspäivät lähestyvät...

Valtakunnalliset sukututkimuspäivät lähestyvät, alkaa jännittää! Messuavustajani huolehtii jo vaihtorahoista ja pöytäliinasta. Itse sain viikonlopun päivänvalossa otettua myytävien kirjojen kansista kuvat, jotka paperille painettuna lienevät ständin ainoa koristus. Toivottavasti tulee porukkaa Poriin ja jos olet blogin lukija, tule moikkaamaan. Ei ole pakko ostaa kirjaa...

Dick Eastman raportoi Lontoossa viime viikonvaihteessa pidettyä sukututkimustapahtumaa (osa 1 ja 2). Kävijöitä kaikkiaan noin 13 000 ja ensimmäisenä aamuna jonot, joiden sisäänpääsy kesti kaksikymmentä minuuttia!

Porissa on perinteisen ohjelman lisäksi kaksi uutta elementtiä. SSHY järjestää jäsenilleen tapahtuman, jossa "SSHY:n puheenjohtaja Sami Lehtonen ja Timo Nyholm kertovat yhdistyksen ajankohtaisista asioista" (kutsu lähetetty jäsenille sähköpostitse 10.2.2011). SSS puolestaan pitää kevätkokouksensa Porissa. Siellä käsiteltäneen toimintakertomus, joka harvinaisessa avoimuuden hengessä oli laitettu esille sekä Seuran etusivulle, että SukuForumille hallituksen hyväksymässä muodossa. Jokin aika sitten mainitsemani henkilöhakemistojen tallennusprojekti on näköjään käynnissä, mutta sen tulosten ulostulo jää edelleen arvoitukseksi. Selväksi sen sijaan toimintakertomuksesta käy, että hallitus ei ole nähnyt Hiski-tallennuksen edistymistä mainitsemisen arvoiseksi. Ei kyseinen työ aivan pysähdyksissä viime vuonna ollut?

Ei kommentteja: