tiistai 8. maaliskuuta 2011

Nimikirjoituskokoelman täydennystä

Arkistolaitoksen tiedote Turun Luostarikorttelin arki avautuu Digitaaliarkistossa promottiin onneksi Facebookissa, olisi muuten voinut mennä ohi. Ja suurin osa sisällöstä meni nytkin, sillä luettuani kohdan
Hankkeen myötä arkistolaitoksen Digitaaliarkistossa on julkaistu Petter Claessonin
(1739–1810) arkiston
asiakirjoja ja kirjeitä vuosilta 1762–1815.
päähäni ei mahtunut enää muuta ajatusta kuin että "eikös se ollut se kirjearkisto, jossa oli Flachseenien kirjeitä, joita en lähtenyt Turkuun katsomaan?"

Kyllä oli. Vakan kuvauksen mukana on "Eva Maria Flachsen 1782-83, Jacob Flachsen 1776--1801, S. J. Flachséen 1790-94". Eikun selaamaan. Arkistoyksikössä oli sentään sisällysluettelon runko, jolla olisi luullut pääsenänsä F-kirjaimen alkuun. No, osumatarkkuus ei ollut ihan mitä olisi voinut toivoa, mutta pienellä haravoinnilla löytyy niin monta Flachseen allekirjoitusta , että ei tiedä minkä ottaa.
Allekirjoituksen piirtänyt Jacob Flachseén syntyi Lännassa 4.8.1731 luutnantti Jakob Flachsenin ja Elisabet Spångin pojaksi. Hänen vaimonsa Eva Marian kirjeitä on myös Claessonin arkistossa ja samaten heidän poikansa Samuel Jakobin. Perheestä ja sen sukulaisuusyhteydestä Turun professoriveljiin Flachsenius tietoa kirjassani Flachsenius, muistiinpanoja.

Ei kommentteja: