sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Kerääntynyttä

Vinjettikuvana vaakuna Gottlundin Otavasta kolmesta syystä
  1. SKS:ltä tulossa ulos kirja Henkilö- ja sukuvaakunat Suomessa
  2. Kirja kuulemma julkistetaan Helsingissä ensi viikonlopun järjestettävän 6. Nordiska heraldiska konferensen yhteydessä.
  3. Samaan aikaan taitaa aueta Kansallisarkiston heraldinen tietokanta, josta sain jostain vihiä.
Sitten varsinaisiin poimintoihin:

Reijo Valta esitteli Appelgrenin Muinaislinna-kirjaa.

Pieni punatukkainen tyttö kirjoitti suhteestaan historiaan, todeten mm.
Historia on edelleen se, mikä saa sydämeni sykkimään. Tutkijan ura siintää silmissä, vaikka suuresti fanittamani professori meni sanomaan, että se tie on pitkä ja kivikkoinen nuorille, eikä hän sitä suosittele kenellekään. Mutta mitä kertoo orastavasta loistourastani se, että en osaa edes päätyä ratkaisuun graduaiheeni kanssa?
Maan lämmetessä alkavat arkeologiset kaivaukset. Raision museo Harkon Papinkallion rautakautisen muinaisjäännöksen arkeologisten tutkimusten etenemistä voi seurata blogistaan.

Sirpa Kähkönen kertoi Magmassa Suomesta vuonna 1938 käännytetyistä juutalaispakolaisista.

Juha Vuorela kertoi rikollisesta, joka sai erikoisen kuolinilmoituksen.

Kansalliskirjaston blogissa oli useassa osassa (kolmas) kuulumisia International Internet Preservation Consortiumin yleiskokouksesta otsikolla Nettiä pelastamassa.

Bland Whitley kirjoitti in English internet-sivuihin viittaamisesta. Suomalaisten historioitsijoiden lähdeluetteloja viime aikoina tutkineena, aiheesta kannattaisi täälläkin hieman keskustella.

Aarno Laitinen revitteli tuttuun tapaansa viime viikonlopun Iltalehdessä ja teksti löytyy myös verkkosivuilta, loppukaneettina
Sivistyneet ulkomaalaiset ihmettelevät usein suomalaisten poliitikkojen huonoja historiantietoja päivälliskeskusteluissa. Puolustan heitä sanomalla, että juuri tuollaista historiaa Suomen kouluissa opetetaan.

Ei kommentteja: